Min Dator Har Börjat Bråka! Hjälp!

Från att initialt varit lite sisådär börjar Huaweis egna appar fungera riktigt bra. De är dock inte riktigt ifatt Google Play Store ännu. Däremot producerar ju Huawei hårdvarumässigt väldigt bra och många gånger riktigt prisvärda telefoner.

  • Om du använder en mus klickar du längst upp på appen (pekaren ändras till en hand) och drar den längst ned på skärmen.
  • Jag själv har köpt 3 dell datorer olika modeller och prisklass.
  • Din e-post-adress kommer endast användas för utskick av nyhetsbrev från enkelteknik.se och inte på något sätt distribueras vidare till tredje part.
  • Det som är bra är att det är enkelt att gå tillbaka till Windows 7 om man ångrar sig.

De senaste månaderna har jag haft problem med att min nya HTPC startar om sig själv då och då. Det sker vid olika tillfällen och under olika belastning, både vid aktiv användning samt i idle. Vad jag vill kunna göra är att låta datorn boota upp både “Server 2008” och “Windows 7”. Windows 7 ska skickas ut via HDMI till TV´n och Server 2008 R2 ska ligga i “bakgrunden” som jag styr via någon fjärrstyrning från en annan dator. Känns som att virtualisera filservern ovanpå Windows skulle ge en extra nivå av risk jämfört med att köra “bare metal” med ett server-OS. Har man en filserver med flera TB lagrade filer så vill man nog inte ta onödiga risker. Jag skulle nog vilja föreslå Linux (som ju är ett server-OS) för servern/htpc och komplettera med ett nvidia grafikkort med VDPAU-stöd så du kan köra XBMC med videoacceleration i Linux.

Två Nya Moderkort Från Asus

Det är möjligt att jag kan ge detaljerade instruktioner hur du fixar drivrutiner och installerar dem, men det lär ta 3 veckor och tusen inlägg med frågor och svar. Det är svårt att ens ge instruktioner över telefon. Sen blir det nått trassel i nån detalj som gör att vi inte löser det ändå. Försöker du installera ett annat system så är det bara att hämta det du behöver på deras hemsida. Sen listas alla drivrutiner efter ämnesområde och du behöver nog allihop, eller åtminstone en ur varje grupp.

När du har hittat en eller flera modeller som verkar lovande – gå till en butik och känn på dem lite. Testa tangentbordet, lyft på datorn och känn på vikten, kolla in högupplösta bilder på skärmen, testa touchpaden, kolla hur du känner för designen och om den känns tålig m.m.

ska jag uppdatera drivrutiner på min bärbara Dell-dator

Apple gör det väldigt svårt att byta ut delar i datorn och deras datorer är betydligt mer låsta både hård- och mjukvarumässigt. De senaste åren har det dock skett en del förändringar här. Samtidigt som Apple tagit flera tveksamma beslut, som att ta bort alla portar från de nya laptop-datorerna, så har Microsoft också börjat tillverka riktigt bra, snygga och användarvänliga datorer. Om du vill spela spel på din dator så är det ganska dumt att köpa en Mac eftersom dessa inte är optimerande för spelande. Här kommer en snabbgenomgång av några av de grejorna man brukar kolla på när man köper ny dator.

Kunder Som Köpte Denna Artikel Har Även Köpt

Vista 64 bit flyter ovanligt bra och skillnaden mellan Ubunti och Vista känns inte överdrivet snabbare åt endera hållet. Ska luska vidare lite kring mitt problem, får se om några från AMD/ATI eller andra tillverkare kan kommentera frågan. Jag vet att många har problem, men det vore riktigt intressant att veta var felkällan är. Radeon 5000-serien ska ju som sagt vara bakåtkompatibla, vilket låter självklart speciellt för de enklare modellerna av vilka många kommer att användas till just att uppgradera äldre burkar. Tilläggas bör att Asus-moderkortet knappast i alla fall är trasigt. Även om det inte fungerade med ett HD5870 så kunde jag ändå köra ett par https://driversol.com/sv/drivers/others HD4850 i Crossfire i det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *